Gumiabroncs begyűjtés:

A világ minden pontján nap mint nap keletkezik hulladék gumiabroncs. Vállalkozásunk is törekszik arra, hogy a keletkező hulladék gumiabroncsok ne a környezetet szennyezve, terhelve lerakókban kerüljenek elhelyezésre. Korunkban már lehetőség nyílik arra, hogy a már funkcióját vesztett terméket szelektíven gyűjtve majd azt feldolgozva újból hasznos alapanyaggá, minden napi életünkben használható termékké dolgozzuk fel. Az ország egész területét lefedő begyűjtő-hálózatunk gyors és egyszerű megoldást biztosít a hulladék termelőknek.

 

Tömör gumi feldolgozás:

Magyarországon kizárólag cégünk dolgozza fel a tömör gumiabroncsokat szálas anyaggá (horzsalék) és porrá (gumiliszt).  A feldolgozás során előállított horzsalék, alapanyag számszerűen nem tekinthető nagy mennyiségnek, azonban figyelembe véve, hogy országosan évente 1000-1100 tonna képződik belőle a cégünk által előállított 500-550 tonna előkelő helyen végez. Minősége messze megelőzi a piacon kapható hasonló alapanyagokét.

 

Hulladék lerakó építés:

A 2007 és 2008 évben több hulladéklerakó kivitelezésében is részt vettünk (Zalabér, Kaposvár, Győr, Som, Orhacsehi, Cikó). A hulladék lerakók kivitelezésénél vállaljuk a mechanikai védelem kialakításához szükséges elhasznált gumiabroncsok hulladékkezelését; a szükséges mennyiség begyűjtését, szállítását, helyszínen történő szakszerű elhelyezését, illetve a hasznosítási eljáráshoz szükséges engedélyek beszerzését.

 

Rekultivációk:

2008 őszén a hulladéklerakók rekultivációs munkáival bővült vállalkozásunk  tevékenységi köre. A MOTA-ENGIL és a VEGYÉPSZER ZRT. megbízásából több kisebb településen végeztük el a teljes rekultivációs munkát, 2009. évben további 10 nagyobb településen dolgozunk, köztük Keszthely és Vasvár városokban is.